Воскресенье, 19.05.2024, 19:51
Вітаю Вас Гость | RSS

Ліцей №32 "Європейський" Полтавської міської ради

Календар
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2017 » Март » 21 » Калейдоскоп подій
21:13
Калейдоскоп подій

21 березня 2017 року в дитячій бібліотеці-філіалі №7 під девізом «Віват, Поезіє! Це ж ти – троянда й меч – краса і сила» до Всесвітнього дня поезії відбулася зустріч учнів 7-Е та 8-І класів Полтавської гімназії №32 із поетом Володимиром Мирним на якій автор презентував свою нову збірку «Катарсис».

21 березня 2017 року в 11-І класі відбулася година спілкування присвячена важливій складовій життя людини – родинному життю на тему «Проекція в майбутнє: моя родина». Під час обговорення учнями розглядалися питання: походження сім’ї в історії людства, види родин у різні періоди, етапи створення і будування особистого сімейного щастя.

       

У будь-якому колективі можуть виникнути конфліктні ситуації, тому 21 березня 2017 року в 7-Ф класі була проведена виховна година на тему «Абетка взаєморозуміння». Вихованці разом з класним керівником Івановою І. М. визначили основні причини непорозумінь та виникнення конфліктних ситуацій, міркували про шляхи недопущення конфліктів.

Українські звичаї та традиції: цікаві, самобутні, різноманітні й поширені не лише на Україні, а у світі, що довели учні 5-І класу на виховній годині 21 березня 2017 року. Темою виховної години було питання «Завдяки чому українці відомі у світі». Під час виховної години учні познайомилися з унікальними явищами в українській культурі, як петриківський розпис та вишиванка; дізналися про творчість відомих українських художників та їх здобутки на світовій арені.

Чергування по школі – це важливе доручення від усього шкільного колективу, гарна школа набуття учнями організаторських навичок, досвіду, вимогливості до своїх товаришів. З 20 березня 2017 року розпочав чергування 6-ІТ клас. В обов’язки чергування входить: своїм зовнішнім виглядом, культурою поведінки, виконанням обов’язків бути зразком для інших учнів; забезпечувати порядок і чистоту в школі; слідкувати за дисциплінованою поведінкою учнів під час перерв; допомагати учням молодшої школи та виконувати відповідальні доручення чергового на головному посту школи.

       

21.03.17 р. у 6-Ф класі була проведена виховна година на тему «Навчаймося доброти». Метою було виховати у дітей людяність, доброзичливість, гуманізм у стосунках. Виховна година проходила у формі гри. Учні мали завдання – отримати в руки червоне сердечко кожен мав побажати однокласнику, щось гарне, а отримавши чорний м’яч, згадати негатив, який завдав болю. В кінці виховної години чорний м’яч був знищений – як символ знищення всіх негативних відносин у колективі. А червоне сердечко завжди буде нагадувати дітям про добрі слова, які вони висловили один одному.

На виховну годину 21.03.2017 року учні 8-Ф класу готували повідомлення і розповідали, як з давніх-давен люди закликаючи весну (22 березня в день пам’яті Сорока святих) пекли жайворонки. Волох Мілана принесла рецепт тіста, з якого можна спекти жайворонка, або бублик. Також на класній годині йшлося обговорення пам’ятки на весняні канікули.

У 9-М класі 21.03.2017 р. відбувся диспут на тему «Якби я був президентом…». Кожен учень з цього приводу висловив власну точку зору. Однак все звелося до одного висновку: для того, щоб змінити країну, потрібно починати змінювати себе.

Учні 8-М класу зацікавились питанням: «Ким були мої пращури?». Діти провели пошук інформації про своїх дідусів, бабусь, прадідусів та прабабусь. Дізнались, де й коли вони народились, ким були, глибше пізнали коріння свого роду. Під час класної години «Мій родовід» із захопленням розповідали історії своїх родин, а також відображали їх у малюнках «Моє родове дерево».

У 1999 році на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Учні 10-Е класу (класний керівник Дінець О.О.) на класній годині говорили про місце поезії у житті українців, слухали поезію полтавської поетеси Марії Бойко, декламували свої власні вірші. Отже, поезія може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини.

21.03.2017 року в 7-М класі проведена виховна година «Спілкування – шлях до взаєморозуміння та взаємоповаги!» мета якої – формувати навички групової взаємодії та ефективного спілкування; сприяти формуванню унікальності особистості кожної людини. Девізом виховної години були слова Хорхе Анхель Ліврага «Людина може обійтися без багатьох речей, але не без іншої людини»

Переглядів: 322 | Додав: Zerges | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]