Пятница, 29.03.2024, 11:54
Вітаю Вас Гость | RSS

Ліцей №32 "Європейський" Полтавської міської ради

Календар
«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Категорії розділу
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2018 » Январь » 4 » Калейдоскоп зимових канікул
17:22
Калейдоскоп зимових канікул

4 січня 2018 рік

Наближаються різдвяні свята - особливий духовний,казковий та магічний час. Час, коли хочеться виразити любов до найдорожчих людей не тільки в словах, а й в подарунках. Так учні 1-х і 2-х класів сьогодні виготовляли різдвяну листівку з янголом, який несе віру, любов, надію, добро та радість у наші серця, наші душі, наші оселі, у наш світ.

  

Незабаром у учнів відповідальний математичний конкурс «Кенгуру». Щоб показати добрі результати на конкурсі необхідно до нього готуватися. Так команди учнів 4-А та 4-В класів зустрілися в товариській грі кмітливих. Команди розв’язували логічні задачі підвищеної складності. За кожну правильну відповідь команда отримувала фішку у вигляді ялинкової прикраси. Також команда мала свою ялинку, яку в кінці гри потрібно прикрасити фішками та відправити до Австралії, щоб і у Кенгуру теж був справжній Новий рік.

  

Учні 5-х, 6-х, 7-х класів зібралися на інформативний квест, який підготував вчитель інформатики Манник С.С. В ході квесту, в ігровій формі команди розв’язували логічно-інформативні завдання, давали відповіді на бліц-опитування та показали вміння працювати в командах.

   

4 січня учні 8-Ф і 9-М класу відвідали дитячу бібліотеку №13. Тема зустрічі «Таємниці різдвяного вечора» дуже актуальна саме сьогодні напередодні свята Різдва та Водохрещі. Бібліотекарі поділилися з дітьми труднощами приготування різдвяних страв, учні розповідали про святкування у їхніх родинах. Найцікавішою виявилася гра у «Дару», де діти відгадували новорічні загадки.

  

З дорослішанням дітям стає все цікавіше дізнаватися, як виникли новорічні традиції, символи та персонажі. Учні 10-х та 11-х класів разом із класним керівником 10-Е класу Даниленко Н.В. відправилися у віртуальну новорічну подорож Новорічними святами. Завітали до кожної європейської країни, познайомилися з символами, традиціями та їхніми «Дідами Морозами», які теж мають свої імена. А по поверненню з подорожі новорічний настрій об’єднав учнів у веселий хоровод.

   

З 4 по 5 січня в шкільній бібліотеці діє книжкова виставка «Різдвяні історії з книжкової шафи». До уваги відвідувачів різноманітна література про звичаї та традиції українців святкувати Різдво, тексти колядок та щедрівок, рецепти святкових страв. Виставка задовольнить найвибагливіші смаки наших учнів. Книги, що тут знаходяться підкажуть як зробити оселю затишнішою і надати їй святкового настрою, господині відшукають рецепти приготування різноманітних різдвяних страв, якими пригощали свої сім’ї наші прабабусі. І, звісно, тонкощі приготування цариці різдвяного столу – куті.

Категорія: Новини школи | Переглядів: 327 | Додав: Zerges | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]